LapinMuurre

Pelastetaan yhdessä Peräpohjalaiset rakennukset
Lapin muurre restaurointi decoraatio

Restaurointityöt vanhaa kunnioittaen

Vanhat hirrestä rakennetut pirtit ja rakennukset ovat kestäneet jopa vuosisatoja. Jotta nämä uljaat vanhat rakennukset saadaan pysymään kunnossa tarvitsevat ne asiantuntevaa huoltoa ja korjausta. Olen erikoistunut vanhaan rakennustaitoon ja osaan huolehtia rakennuksesi korjauksesta sen vaatimalla tavalla turvataksemme sille pitkää ikää.

Saat kaikki nämä restaurointityöt:

Hirsikorjaukset

Vanhan hirsirakennuksen alimmat hirret lahoavat yleensä ensimmäisinä koska ne ovat sään rasituksilta vähiten suojassa. Lisäksi ympärillä oleva maa kerrostuu ja voi nousta ajan saatossa hirteen kiinni ja pitää näin hirren märkänä. Kengityksen yhteydessä yleensä poistetaan myös ympärillä olevaa maakerrosta ja muotoillaan maa siten, että se viettää rakenuksesta pois päin. Näin alimmat hirret pysyvät taas kuivina ja lahottaja ei pääse syömään hirttä.

Uusi hirsi veistetään käsin juuri oikean kokoiseksi ja muotoiseksi
Kengittämällä hirsirakennus kuntoon
Pehmennyt hirsi vaihdetaan uuteen kengittämällä
Kolmiorimahuopakatto on kaunis ja pitkäikäinen

Rakennuksen arvon mukaiset vesikatot

Kaunis kolmiorimahuopakatto korostaa hirsirakennuksen arvokkuutta ja onkin yksi yleisimpiä kattotyyppejä niissä. Kolmiorimahuopakatteet yleistyivät 1950-luvulta lähtien ja on tänä päivänäkin varteenotettava asuinrakennusken kattotyyppi.

Muita perinteisiä oman aikakautensa kattotyyppejä ovat pärekatto, tuohi-malkakatto ja uralautakatto.  Ennen huopakattoa pärekatto oli yleisin kattotyyppi ja sitä ennen tuohi-malkakatto. Ne sopivat tänäpäivänä hyvin kylmiin piharakennuksiin tai museokohteisiin. Katoilla on laskennalliset elinkaaret: huopa 25v, pärekatto 20v, tuohi-malkakatto 20v ja uralautakatto 20v.

Räystään koristelistan rappaus
Kirkon kunnostus rappaamalla koristelistaa räystäälle
Listarappaukset vanhoihin julkisiin rakennuksiin

Listarappaukset

Muurausasiantuntija taitaa myös koristerappaukset. Rappaan ikkuna- ja räystäslistat vanhan mallin mukaan palauttaen rakennuksen entiseen loistoonsa.

Kuntokartoitukset ja korjaussuunnitelmat

Kuntokartoitukset ja korjaussuunnitelmat

Teen kattavan kuntokartoituksen kohteesi kunnosta ja tarvittavista korjauksista. Korjaussuunnitelmasta käy ilmi tehtävät korjaukset, aikataulutus ja kustannusarvio. Autan myös apurahahakemuksessa tarvittaessa. Pyydä asiantuntija paikalle.

Logosol tukkivannesaha käytössä ja vuokrattavana

Tukkivannesahaus

Käytössäni on Logosol tukkivannesaha. Sahaan tuomasi tukit tai vuokraan sahalaitosta omaan käyttöösi. Kysy rohkeasti!

Yleisimpiä kysymyksiä restauroinnista

Voit saada, työnosuudesta saa kotitalousvähennystä 40%. Vähennyksen maksimi on 2250€ / hlö

Se riippuu rakennuksesta ja sen kunnosta. Teen rakennuksen vauriokartoitukset, korjaussuunnitelmat ja kustannusarviot, joita voit hyödyntää rakennuksen korjaustöissä ja apurahojen haussa. Ota rohkeasti yhteyttä.

Avustusta voi hakea ja saada joko museovirastolta tai ely-keskukselta. Hakemukset jätetään vuosittain loka-marraskuussa. Niihin tarvitaan yleensä ammattilaisen tekemä vauriokartoitus, korjaussuunnitelma ja kustannusarvio.

Uuninmuuraaja auttaa!

Jätä tarjouspyyntö tai kysymys.