LapinMuurre

Muurauspalvelut, uuninmuuraus Lapissa Jaakko Moilanen
Lapin muurre muuraus decoraatio

Muuraustyöt perinnetaidolla

Uuninmuuraaja käytössäsi koko Lapin alueella. Tulisija ja tulisijoihin liittyvät muuraukset yksilöllisistä massiivitulisijoista tulipesän korjauksiin. Tulisijojen lisäksi muuraan myös savuhormit ja palomuurit.

Muuraan myös Tiileri-takat ja tulisijat täysin valmiiksi.

Saat kaikki nämä muuraustyöt:

Perinneuunit

Peräpohjalainen pirtin muuri on perinteisesti korkea pystyotsainen uuni jossa leivinuuni on keskellä, piisi tai piisit sivuilla ja pankko ylhäällä. Olen suunnitellut neljä erikokoista peräpohjalaista pirtin muuria tämän päivän pirtteihin ja olohuoneisiin.

Pirtinmuurit omalla mallilla

Pirtin muuri 1 ja 2 on perinteinen leivinuuni. Ulkokuori on muurattu ja rapattu sekä koristeltu profiloidulla  jalka- ja otslalistalla. Pirtin muuri 3 on leivinuuni ja puuhella. Lisäksi siinä on ylhäällä pankko sekä profiloitu koristelista. Pirtin muuri 4 on keskellä leivinuuni, toisella sivulla piisi ja toisella puuhella. Ylhäällä on pankko sekä profiloitu koristelista.

Perinnemuuri 3 koristeellinen leivinuuni takka puuhella
Perinnemuuri 4, iso koristeellinen leivinuunikokonaisuus
Perinnemuuri 2 pieni leivinuuni

Leivinuuni

Leivinuuni on monipuolinen tulisija. Se luo kotiisi lämpöä ja tunnelmaa, lisäksi se on erinomainen ruoan kypsentämiseen ja hauduttamiseen. Myös perinteiset ruisleivät ja rieskat paistuvat hyvin oikeassa leivinuunissa. Käytän leivinuunissa perinteisiä poltettuja savitiiliä ja puhdasta savilaastia.

Holvauksen teen tulenkestävillä puoliholvitiilillä. Ulkokuori on kappaletavarasta tehtynä melkein vapaasti muotoiltavissa. Perinteisesti leivinuunit on pinnoitettu kalkkilaastilla, mutta myös nykyaikaisia, kovempia laasteja voi käyttää.

Leivinuunin tilava pesä

Pönttöuunit

Pönttöuuni on 1800-luvun lopulla idästä päin levinnyt peltikuorinen pystyuuni, joka on tarkoitettu asuinhuoneen lämmitykseen. Lasiluukulla varustettuna se antaa valoa, tunnelmaa ja säteilylämpöä.

Vastavirtaperusteisen savukanavakierron ansiosta savukaasun lämmöt varautuvat uunin tiiliin ja luovuttavat sitä vielä pitkään polton jälkeenkin. Pönttöuuni on myös trendikäs sisustuselementti ja se on saatavana laajalla värivalikoimalla.

Pönttöuunin lasiluukut tuovat tunnelmaa
Pönttöuuni peltikuoriuuni lasiluukut
Peltikuorisen pönttöuunin muuraus

Tulisijan korjaus ja restaurointi

Vanhan uunin tulipesä on mahdollista korjata jos tulisija on muuten hyvässä kunnossa. Yleensä tulisijasta juuri tulipesä hajoaa ensimmäisenä, koska se on kovassa rasituksessa. Tiilestä muuratuissa tulipesissä reikiä paikataan yleensä tiiliä vaihtamalla. Valumassaisissa pesissä paikkaus tapahtuu korjausmassoilla. Tulipesän korjaaminen on monesti kannattavampaa kuin koko uunin purkaminen ja uuden tekeminen.

Tiileri takat valmiiksi asennettuna

Tiileri takat

Muuraan ja asennan myös Tiileri-tulisijat. Tutustu Tiilerin laajaan mallistoon verkkosivuilta: Tiileri.fi

Perinteinen kaunis punatiilinen piippu

Savupiiput

Savupiippu voidaan tehdä tiilestä, harkosta tai teräsputkesta. Tiilestä muurattu savupiippu on kuitenkin ainoa, joka varaa savukaasun lämpöä itseensä ja luovuttaa sitä huonetilaan. Toisin sanoen siinä on ”lämmön talteenotto”. Punatiilestä muurattu piippu on kestävä, pitkäikäinen ja kaunis.

Puuhella muurattuna

Puuhellat

Puuhella antaa nopeasti lämpöä huoneeseen, ja samalla kiehautat puuhellan liedellä vaikka puuron. Lisäksi puuhella varaa itseensä jonkinverran lämpöenergiaa ja luovuttaa sitä huoneeseen pikkuhiljaa. Puuhellan sisään voi rakentaa myös pienen leivinuunin.

Muurattu sauan kiuas

Saunan kiukaat

Saunan kiuas voidaan myös muurata tiilestä. Kiuas voi olla joko jatkuvalämmitteinen tai kertalämmitteinen. Kertalämmitteinen kiuas voi olla joko sisäänlämpeävä (savusauna) tai uloslämpeävä, jossa savukaasut johdetaan piipun kautta ulos.

Yksilöllinen uuni suunnittelemalla

Suunnittelu

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Yksilöllisistä tulisijoista pystyn tekemään havainnollistavat mallinnoskuvat. Suosittelen uudisrakentajia ottamaan hyvissä ajoin yhteyttä ja suunnittelemaan oikeanlaisen tulisijan taloon.

Yleisimpiä kysymyksiä muurauksesta

Voit saada, työn osuudesta saa kotitalousvähennystä 40%. Vähennyksen maksimi on 2250€ / hlö

Se riippuu uunin kunnosta. Pystyn tekemään ilmaisen arvion lähettämiesi kuvien perusteella tai maksullisen kuntotutkimuksen paikanpäällä. Ota rohkeasti yhteyttä.

Ota yhteyttä niin autan valitsemaan oikeanlainen tulisijan oikeaan paikkaan.

Tulisijalle ja piipulle tarvitaan aina rakennuslupa tai toimenpidelupa. Uusissa kohteissa tulisija ja piippu sisältyvät yleensä rakennuslupakuviin. Piipun muuraaminen vanhaan tai uuteen kohteeseen vaatii aina rakennusluvan. Vanhoissa kohteissa, joissa ei aiemmin ole ollut tulisijaa, kannattaa lupa-asia tarkistaa kunnan rakennusvalvonnasta. Jos vanha tulisija korvataan uudella samaan paikkaan, lupia ei tarvita.

Avustusta voi hakea ja saada joko museovirastolta tai ely-keskukselta. Hakemukset jätetään vuosittain loka-marraskuussa. Niihin tarvitaan yleensä ammattilaisen tekemä vauriokartoitus, korjaussuunnitelma ja kustannusarvio.

Uuninmuuraaja auttaa!

Jätä tarjouspyyntö tai kysymys.